Kallpressat mangosmör för rakning med kniv

kallpressat raksmör mango
kallpressat raksmör mango

Kallpressat mangosmör för rakning med kniv

155.00
Quantity:
Lägg i kundvagn

Beskrivning

100 % rent ekologiskt mangosmör utvunnen genom mekanisk process helt utan lösningsmedel. Ursprung: Indien.

De flesta köper en blandad så kallad rakolja för rakning med kniv. Vi har dock, genom många tester, fått fram att mangosmör är det absolut bästa i sammanhanget. När du rakar dig med mangosmör får du det perfekta "glidet" och där uppstår ingen obehaglig friktion mot kniven. Dessutom ligger smöret kvar mot ansiktet utan att spädas av mot raklöddret/skummet/krämen, vilket är att föredra framför en tunnare, mer flyktig olja. Efter rakningen dröjer sig mangosmöret kvar i ansiktet och skapar en sammetslen känsla i huden hela dagen.

Mangosmöret innehåller till stor det mättade och enkelomättade fettsyror och har antiinflammatoriska och återfuktande egenskaper. Fytosteroler förbättrar hudens barriärfunktion och mikrocirkulation, hämmar hudens åldrande och skyddar mot UV-strålning. Det innehåller även skvalen som finns naturligt i huden och verkar regenererande samt polyfenoler som är kraftfulla antioxidanter.

Användning: Mangosmöret är ganska hårt där det ligger i burken, så gröp ur en klick, värm i handen, smörj in skäggstubben och använd ensam eller under din vanliga rakkräm, lödder eller skum.

Används även gärna som en intensiv kur för torr och skadad hud i ansikte eller på andra torra kroppspartier.

Ingredienser 60 ml

Mangifera indica* (mangosmör).
* certifierat ekologiskt

Produkten är vegansk.