rakolja/ekologisk olja för liten och stor

ekologisk olja original m pump beskuren.jpg
ekologisk olja original m pump beskuren.jpg

rakolja/ekologisk olja för liten och stor

165.00
Quantity:
Lägg i kundvagn

Beskrivning

Den här milda ekologiska oljan passar både liten och stor, till det mesta och till de flesta! Även till den allra minsta i familjen. Den absorberas lätt och gör huden smidig och len. Med sitt fina innehåll har oljan många användningsområden. Den kan användas som rengöring vid blöjbyte, till massage, som intimolja- och intimtvätt, kroppsolja, nagelbandsolja. som hårolja, funkar bra mot skorv och för för att mjuka upp den spända gravidmagen. Den fungerar alldeles utmärkt för sminkborttagning och som rakolja för minskad friktion. Oljan har en naturlig doft från de vegetabiliska oljorna och ringblomsextraktet och kommer utan tillsatt doft.

Aprikoskärnolja är mycket mild och bra för torr, känslig och irriterad hud. Dess stora innehåll av omega 9 och 6 gör den fuktighetsbevarande och mjukgörande. Den gör huden elastisk, är skyddande, närande och lugnande och passar de allra flesta.

Sesamolja har använts i 1000-tals år inom ayurvedisk medicin och är därmed väl beprövad. Det är en klassisk massageolja och används ofta efter solning och i solprodukter. Den har en bra balans av fettsyror.  Förutom Omega 6 som stärker huden innehåller den också sesamin och sesamolin som båda är naturliga antioxidanter. Den kan hjälpa till att lindra torr hud och torr hårbotten och lugnar irriterad hud. Den ger bebisar skydd mot blöjutslag och har många, många andra välgörande effekter. Sesamolja tåls oftast även av de allra känsligaste hudarna.

Solrosolja är fuktighetsbevarande, näringsrik och mjukgörande och har i studier, på både vuxna och bebisar, visat sig stärka hudens barriärskydd. Den innehåller lecitin som också är ett naturligt fettämne vi har i huden. Den är en bra bärarolja för andra ämnen eftersom den snabbt går in i huden.

Ringblomextraktet är från oljeutdrag av ringblommor från egen trädgård eller från köpta certifierade ekologiska. Ringblom påverkar nybildning av ny hud och har en bakteridödande verkan samtidigt som den är otroligt mild.  Mycket fin på böjveckseksem, torr hud, sprickor och sår. Klassisk i babyvård.

Användning: För att minska friktion och mjuka upp skäggstubben vid rakning, smörj in den fuktade huden och skägget med några droppar av oljan innan raklöddret eller rakkrämen. Oljan går också bra att använda ensam som “preshave”. Smörj gärna in huden och skägget med vår fina ansikts- och skäggolja efter rakningen.

Med sitt milda innehåll kan oljan användas från 0 år. Den smörjes med fördel på fuktig hud för bästa upptag och för att binda fukt. Smörj därför gärna efter dusch eller bad, eller droppa i badvattnet. För tvätt av underliv och babystjärtar, ta gärna olja på en tvättlapp som fuktats med varmt vatten och kramats ur. Behöver inte sköljas bort. Vid torrt underliv, smörj dagligen med oljan. För användning som hårolja värm ett par droppar i handen och stryk över håret eller i topparna.

Ingredienser 100 ml

Prunus armeniaca kernel oil* (aprikoskärnolja). Sesamum indicum seed oil* (sesamolja). Helianthus annuus seed oil* (solrosolja). Tocopherol, helianthus annuus seed oil (E-vitamin, naturlig GMO-fri). Calendula officinalis° extract (ringblomsextrakt). 
* certifierad ekologisk
° ekologiskt odlad

Produkten är vegansk och innehåller endast kallpressade oljor.