vår idé och Varför vi gör det vi gör

Vi är ett litet familjeföretag som består av mor och dotter; två eldsjälar som ledsnade på eksem, utslag och förvärrad akne. Vi fick barn och barnbarn och började fundera över vad vi vill lämna efter oss till kommande generationer. Vi lade tusentals timmar på forskning om, kurser i och tillverkning av naturlig hudvård och tvål och insåg att vi faktiskt blir både vad vi äter och smörjer in oss med. 

 

VÅRA VÄRDERINGAR

Våra ledord är Transparens, Kvalitet och Hållbarhet vilka genomsyrar allt vi gör. Vi är hardcore i vår syn på råvaror och släpper inte igenom tveksamma ämnen - även om de inte ännu klassats som speciellt miljöfarliga. Vi vill bidra med ett seriöst och högkvalitativt ekologiskt hudvårdsmärke som du alltid vet att du kan lita på och som du enkelt kan ta till dig, där vi så tydligt och ärligt vi kan förklarar fördelarna för dig som konsument och jordbo. Både du och de som tillverkar de råvaror som ingår i våra produkter är viktiga för oss, liksom det sätt djur och natur behandlas på. Hela kedjan från råvara till färdig produkt har betydelse i vår produktion.

 

Vår hudvård och produktion

Ekendahls hudvård är inte bara så ekologisk den behöver vara för att platsa på ekohyllan. Vi går längre än så. Våra blandade oljor, salvor och cerat innehåller mellan 99-100% certifierat ekologiska råvaror som är 100% naturliga. I vissa fall väljer vi ekologiska råvaror som inte är certifierade, såsom en del växter från egen trädgård. En del växter plockar vi också vilt från skog och natur. När det kommer till tvål kan de helt enkelt inte innehålla minst 99% ekologiska ingredienser. Tvålar innehåller alltid en liten mängd vatten och vi tillsätter naturligt havssalt och naturliga leror som inte heller kan vara ekologiskt certifierade. Allt som kan vara ekologiskt är dock ekologiskt i våra produkter.

Vi arbetar för människans, djurens och naturens välmående som främsta drivkraft och tar inga enkla genvägar för att producera hudvård som lever upp till det. Innehållsförteckningen över våra råvaror är översatt till svenska för att du enkelt ska förstå vad du köper och smörjer in dig med. Produktionen sker småskaligt och utan konstgjorda tillsatser eller onödiga förpackningar. 

Vår målsättning har alltid varit att kunna ge även de mest krävande ekokonsumenter vad de söker!

Vi erbjuder alla våra blandade oljor utan tillsatt doft. Då mailar du oss för beställning.

 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill ge feedback på hemsida eller produkter.

För att maila oss klicka här.

Vill du bli mailad när vi har speciella erbjudanden klicka här.

 

Vill du betala med swish eller kontoöverföring eller hämta dina produkter själv hos oss i Rönninge, alternativt komma överens om annat leveranssätt? Maila oss så löser vi det mesta!

 

Följ oss på facebook och instagram för att ta del av nyheter och erbjudanden.