Sheasmör

Sheasmör-beskuren-small.jpg
Sheasmör-beskuren-small.jpg
sold out

Sheasmör

85.00
Lägg i kundvagn

Beskrivning

100% ekologiskt filtrerat sheasmör "Paradoxa" av sheaträdet som växer vilt i (västra och centrala Afrika). Vi väljer att sälja smöret rent som en mjukgörande, doftfri salva för torra partier av kroppen. En extra vårdande produkt för torr hy i ansiktet eller som en skyddande salva för barn. Sheasmöret passar för alla hudtyper men är särskilt bra för torr och skadad hud samt är milt att använda i hudvård för bebisar.

Denna sort av sheasmör innehåller en större mängd mättade fettsyror än det östafrikanska sheasmöret vilket gör det fastare i konsistensen och lämplig som salva. Sheasmöret innehåller många aktiva växtämnen som återfuktar och ger näring åt huden, är antioxidantisk, antiinflammatoriskt och cellregenererande och hjälper huden att återställa sin elasticitet. Det ger även ett visst UV-skydd och verkar lugnande vid irriterad hud eller vid brännskador. Hjälper till att bibehålla och förlänga solbrännan.

Användning: Värm smöret några sekunder i händerna, då det kan vara lite grynigt vid första kontakten, och smörj extra torra partier såsom händer, fötter, läppar eller vinterhärdat ansikte.

Ingredienser 60 ml

Butyropsermum parkii* butter (sheasmör)
* ekologisk certifierad

Produkten är vegansk.