Ringblomsalva

läkande ringblomsalva
läkande ringblomsalva

Ringblomsalva

175.00
Quantity:
Lägg i kundvagn

Beskrivning

En lätt och mjuk ringblomssalva som går snabbt in i huden. Passar fint till torr hud, torra läppar, som fot- och handsalva och som skydd mot kyla.

Rapsolja är mycket mild och rik på essentiella fettsyror (Omega 3, 6 och 9) som mjukgör och skyddar. Fytosteroler verkar antiinflammatoriskt. Sheasmör innehåller många aktiva växtämnen som återfuktar och ger näring åt huden. Bivax mjukgör och skyddar. Jojobaolja stärker hudens syramantel och är effektivt mjukgörande och skyddande. Ringblomsextrakt (ringblommor°* som fått dra i ekologisk rapsolja) påverkar nybildning av hud och har en bakteriedödande verkan samtidigt som den är otroligt mild. Mycket fin på torr hud, sprickor och sår. Ringblomstinktur (ringblommor°* som fått dra i alkohol) gör att ringblommans vattenlösliga aktiva ämnen tillförs och att salvan lättare tas upp av huden. Benzoin lugnar, värmer, mjukar upp och fuktar torr och hård hud samt hjälper till att bilda ett skyddande skikt på hudens yta. Lavendel verkar antiseptiskt och stimulerar hudens förmåga till läkning.

Användning: Massera in i huden på de områden där det behövs lite extra kärlek. Gärna på fuktad hud eller tillsammans med lite fukt i handen. Bara lite salva behövs. Värm en klick i handen och smörj. Ibland kan salvan först kännas något grynig, det är sheasmöret som stelnat något. Det smälter strax av kroppens värme när du smörjer in dig.

 

 

Ingredienser 60 ml

Brassia napus seed oil* (rapsolja infuserad med ringblom). Butyspermum parkii butter* (sheasmör). Cera flava* (bivax). Simmondsia chinensis seed oil* (jojoba). Calendula officinalis flowers extract*°. Calendula flowers tincture*° (ringblomstinktur). Tocopherol (E-vitamin, naturlig GMO-fri). Lavandula angustifolia* (lavendel). Styrax tonkinensis" (benzoin). Ethanol*. Linalool**. Geraniol**. Benzyl cinnamate**
* certifierad ekologisk
° ekologiskt odlad i egen trädgård °*certifierad ekologisk eller ekologiskt odlad "vildväxande

** naturligt ämne i eterisk olja

Produkten innehåller endast kallpressade oljor.

Vill du ha salvan helt doftfri, välj ringblomssalvan för baby under fliken "gravid & baby".