Ringblom är en uråldrig medicinsk växt som tidigt var ett inslag i indiska och arabiska kulturer och upptäcktes för sina fantastiska egenskaper av både grekerna och egyptierna, för att med klosterväsendet föras även till Sverige under medeltiden. Redan Hildegard av Bingen rekommenderade den mot eksem och matsmältningsproblem.

Blommorna har sårläkande egenskaper, anses inflammationshämmande och används vanligen i hudvårdsprodukter för att utvärtes läka hud- och läppsprickor. Ringblom anses även hjälpa mot eksem och brännskador. Stjälkens saft sägs vara särskilt bra mot hudinflammationer och faktiskt på såriga bröstvårtor vid amning!

Nu har vi både en mild olja med ringblom för alla med känslig hy som passar även de allra minsta av familjen och en ringblomssalva len som en babystjärt (också för de med känsligast hud i familjen). Båda produkterna passar i ur och skur, kan användas till hela kroppen och passar kanon vid både blöjbyten, på röda stjärtar, sprickor och alla torra partier. Jag själv tar en skvätt av den milda oljan på tvättlappen när jag byter blöja på lillen, för att sedan smörja med en klick salva vid behov. Salvan som blir över i handen smörjer jag mina egna händer med.

Du hittar båda ringblomsprodukterna under "Gravid & Barn" i webshopen.

Comment