Rosenhydrolat/fuktgivare

rosenvatten/ansiktsvatten
rosenvatten/ansiktsvatten

Rosenhydrolat/fuktgivare

145.00
Quantity:
Lägg i kundvagn

Beskrivning

En fuktgivare i form av ett blommigt doftande och svalkande hydrolat från rosenblad. Hydrolat bildas av ångan vid framställning av eteriska oljor och har samma egenskap som den eteriska oljan men betydligt svagare. Med rosens vattenlösliga ämnen bevarade och en aning eterisk olja ger det ett bra pH-värde för hyn. Hydrolater är antiseptiska och renande samt mycket fuktgivande och fina som ansiktsvatten. 

Rosenvatten sägs ha använts flitigt inom både hälsa, skönhet och matlagning sedan Kleopatras tid. Det är känt för sina välgörande egenskaper, främst för skönheten. Bra för alla hudtyper, även den orena. Då det anses ha en regenererande effekt, passar den också den känsliga, torra och mogna huden. Även om hydrolat sällan får precis samma doft som motsvarande eteriska olja har rosenvattnet en tydlig doft av ros.

Användning: Sprayas i ansiktet innan du smörjer in dig med ansikts- eller morotsolja för att bevara och binda fukt till din hy tillsammans med oljornas vårdade fettsyror. Kan med fördel även tas med till jobbet och ha stående på skrivbordet för att boosta en trött kontorshy under dagarna.

Ingredienser 100 ml

Rosa damascena flower water*

* certifierad ekologisk

Produkten är vegansk.