kamomillhydrolat

Kamomillhydrolat_beskuren.png
Kamomillhydrolat_beskuren.png

kamomillhydrolat

135.00
Quantity:
Lägg i kundvagn

Beskrivning

En fuktgivare i form av ett hydrolat från romerska kamomillblommor. Hydrolat bildas av ångan vid framställning av eteriska oljor och har samma egenskap som den eteriska oljan men betydligt svagare. Doften är dock inte alltid densamma. Med kamomillblommans vattenlösliga ämnen bevarade och en aning eterisk olja ger hydrolatet ett bra pH-värde för hyn. Hydrolater är antiseptiska och renande samt mycket fuktgivande och fina som ansiktsvatten. 

Kamomill är känt för sin balanserande och lugnande effekt på känslig, irriterad och oren hud och kan med fördel provas vid besvär som rosacea, eksem, acne och nässelutslag. Kan även användas vid babyvård (gärna lite utspädd) och som ögonkompresser vid ögonirritationer. Tilläggas bör kanske att kamomilldoften av många anses vara ganska oangenäm.

Användning: Sprayas i ansiktet innan du smörjer in dig med ansikts- eller morotsolja för att bevara och binda fukt till din hy tillsammans med oljornas vårdade fettsyror. Kan med fördel även tas med till jobbet och ha stående på skrivbordet för att boosta en trött kontorshy under dagarna.

Ingredienser 100 ml

 Anthemis nobilis flower water*

* certifierad ekologisk

Produkten är vegansk.